Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

pranga konkluzion për Rama mbron grekët e HimarësDuke gjetur një shuplakë të drejtë në fytyrë për qeverinë e Edi Ramës, Avokati i Popullit i Shqipërisë, po vjen te përligj grekët e Himarës në luftën për të mbrojtur të drejtat e tyre pronësore kundër dispozitat grabitqare të Tiranës dhe "mik i".

Sipas ethnos.gr, i ashtuquajturi plan rizhvillimin e Himarës (në të cilën regjimi Rama ka për shumë muaj të ngritur një Konfiskimin i vërtetë orgji të pronës greke në Epirin e Veriut) janë problematike të shumta si arbitraritetit kor- ", imperfections dhe shkeljet ligjore "ndërsa disa e aplikimit qarkore është e pavlefshme.

E gjithë kjo, sipas jo vetëm të njoftojë emigrantëve e prekur, por edhe me autoritetet e pavarura të Shqipërisë. Të paktën kjo tregon përmes rekomandimeve të Avokatit të Popullit të Shqipërisë, i cili duket, në mënyrë të veçantë, bën thirrje për: Në lidhje të rreptë të procesit ligjor, i cili është shkelur në miratimin e planit të rehabilitimit të Himarës. Pezullimi i të gjitha veprimeve të mëtejshme në zbatimin e planit të rehabilitimit.

Dhe konsultim publik me transparencë maksimale dhe pjesëmarrje, në mënyrë që çdo vendim kaluar në progres të ketë miratimin paraprak të thesarit të banorëve të Himarës. Mbetet për t'u parë, natyrisht, nëse dhe si për t'iu përgjigjur sugjerimet e mësipërme qeverinë e Edi Ramës. Fakti që Shqipëria po shkon në zgjedhjet qershorin e ardhshëm sigurisht që nuk ndihmon, pasi kjo krijon terren pjellor për favorizime politike elektorale-lloj lojëra.

Nga ana tjetër, megjithatë, dhe vetëm se një Autoritet i pavarur shqiptar, të tilla si Avokati i Popullit, vjen dhe drejtësia substanciale të pakicës kombëtare greke, me vlerë jo vetëm simbolike por edhe praktike, pasi ajo ngrin (ndoshta përkohësisht) vizatimet e kashte njeri i Ramës, duke i dhënë grekët më shumë kohë dhe liri veprimi më të madhe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και στο
https://www.facebook.com/hobbakias